KOBALT KANARINCI-MUTACIJA!.........
Kobalt mutacija je izrazito crna i svijetao, ali na prvi pogled moglo bi se poistovjetiti s klasičnim melanin bronce. Kobalt hypermelanism mutacije raspršuje melanina veo efekt nad lipochrome koja zauzima vanjske rubove na obje strane daje pero ptica udarnim tamnija crna boja. Phaeomelanin (smeđi), koji se obično izražava u pero više nije vidljiv rezultat je jasan, tamne boje i glatke tlo boje s maksimalnom tamno eumelanin. Geoff primijetio da oniks kobalta je najbliža stvar danas crni kanarinca!
Kobalt bi trebao biti svijetao, posebno je izražen u jedinicama intenzivne zastavica, a ne dosadan. Selektivnog uzgoja ovih ptica je rezultiralo gubitkom svih smeđe proizvodnju gena zbog optičkog plave faktor ili možda Azul faktor koji on trenutno studira. Azul faktor je kao predvidljiv optički plava, sjajna i lijepa i nikad nije dosadno.
Noge kobalt treba biti tamno u bronci kobalt baš kao u klasičnim bronce. Klasično bronca obično pokazuju svjetliju noge drugu godinu, ali u ovom trenutku neki kobalt može imati lakši noge, kvara, svoje prve godine.
Geoff je primijetio da je "Ljepota je u očima promatrača i njegov osobni ljubimac je mozaik crveni ahat kobalt!
Geoff je objasnio da Cobalt je recesivna mutacija i slijedi standardni zakonima Mendelove baštinu recesivna mutacija. Za ptice se fenotipski (vidljivo) kobalt mora naslijediti kobalt gen od oba roditelja kako to samo pokazuje kada je ptica homozigoti ili drugim riječima, kada ima dvije kobalt gena, naslijeđene jedan od svakog roditelja. To nasljedstvo uzorak se vidi u broju colorbreds kao opal ili recesivno bijeli itd.
U ovom gornjem primjeru, vidljivo je u paru s kobalt kobalt prijevoznika. To rezultira u 1 / 2 od potomaka biti vidljivo kobalta i drugih 1 / 2 se kobalt prijevoznicima.
Kad se dvije ptice su upareni da nisu ni vidljivi cobalts ali oba nose kobalt recesivnog gena kao što je prikazano u gornjem primjeru, 1 / 4 od potomaka će biti vidljiva cobalts i 1 / 2 kobalt prijevoznika i 1 / 4 non-kobalt prijevoznika.
Pravi Vrhunac seminara bio kad Geoff pokazao razliku između intenzivnih klasične bronce i brončanih intenzivne kobalt, koji se lako vidi jednostavno okretanjem ptice više i ispitivanje oduška prostoru. Klasični brončani prikazana na dnu, ima znatan crvene lipochrome boje na donjoj strani, dok kobalt sliku na vrhu je crno jasno da oduška zbog super impozantan melanin pigmenta nad lipochrome na pero rubovima!
Geoff kratko govorio o Jaspe mutacije. Za razliku od kobalt recesivne mutacije, Jaspe je dominantna mutacija, pa se vidi kada ptica ima jedan gen (heterozigot) iz jednog roditelja zove jedan faktor i nalikuje greywing s jasnim području na letu perje ili kad ptica nasljeđuje jedan Jaspe gen od svakog roditelja (homozigoti) zove double faktor i to je najčišći oblik, ali podsjeća siromašne opal s difuznim tamno siva. Dvostruki faktor je ko-dominantnih autosomno (ne sex povezan) baštinu uzorak. Osobno od oko 200 Jaspe da je vidio, on je samo volio jednom i ne misliti ovaj mutacija, za razliku od lijepe kobalt mutaciju, će postati popularan.
Nakon seminara, pitam Geoff ako ima je Internet mjesto gdje smo mogli vidjeti više od ovih mutacija. On je preporučio mjesto
www.deschinkel.be Nizozemski. Saznao sam da je najbolje da google deschinkel nego pozvati web stranice izravno, jer kada google , a zatim odaberite ove stranice, imate priliku da se dvostruko kliknuti na strani primjedbu zagradama koja kaže prevesti ovu stranicu tako da će automatski se s engleskim prijevodom. Nakon što se na mjestu, idite na donjem desnom kutu i kliknite na sve ptice. Ja stvarno su uživajući ove stranice.
Kada sam otišao u DKB show u Njemačkoj u siječnju 2008, vidio sam dugo tri tier red vjerojatno 200 cobalts u svim melanin mozaik i varijacije. Velik broj cobalts je vjerojatno zbog svoje podrijetlo u Njemačkoj. Bio sam jako uzeti sa jednom kobalt posebno lijepe škriljevca plava klasik tako lijepa, jer nema smeđe! I naravno ja također cijeniti kobalt melanin mozaici previše
Jerry Zak i brojnim izlagačima su iskoristili priliku da Geoff komentar na pojedine ptice nakon seminara! On je bio na raspolaganju na bilo koje izlagač komentirati ptica ili napraviti uzgoj preporuke o tome kako proizvesti bolje ptice! Hvala toliko za dijeljenje Geoff vaše znanje s nama!
Ljudi često pitaju zašto izlagati i odgovor je očito da pasmine bolje ptica i uživati u prijateljstva i iskustva drugih uzgajivača!
Prevod sa interneta nije bas nesto posebno ali mislim da moze da se razume!
Preuzeto sa interneta