| MOJI PRVI MLADI!!! | |
|
|
Аутор | Порука |
---|
Siskin Pocetnik
Број порука : 99 Join date : 25.11.2009 Age : 38 Локација : Bosna i Hercegovina
| Наслов: MOJI PRVI MLADI!!! Mon Mar 01, 2010 7:02 am | |
| Pozdrav, evo danas sam dobio prve tiće - poslije (za mene ) dugog perioda... bio sam nestrpljiv ali, evo, čekanje se isplatilo.. evo slika (kliknite na link za slike) Imam i pitanje: Ako može neko da mi objasni kako da pravim jajčanu hranu za mlade? Šta tačno da stavljam - da li i bjelance, da li keksa i td... | |
|
| |
Gost Гост
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Tue Mar 02, 2010 1:37 am | |
| Prvi dan nakon izleganja mladih zenka bi trebalo da ih hrani samo semenom,a zatim nastupa jajcana hrana.Ona se obicno pravi od tvrdo kuvanog jajeta,plazma keksa,sangarepe i to je ono osnovno.A moze se dodati i griz,susam itd.Sve se to izrenda i izmesa i ta smesa im se daje sve dok se ne osamostale tj pocnu hraniti semenom.Kada su vec presli na semensku hranu,poceli jesti sami, onda se jajcana hrana obicno daje dva puta nedeljno.Ja imam obicaj u jajcanu hranu ponekada staviti i malo maka da nebi zenka i mladi dobili proliv. Ima da se kupi i gotova smesa u radnjama kao sto su CeDe,Ovomix,Orlux,Pastancino i td. Svaka cast na mladima i samo napred !!! |
|
| |
Siskin Pocetnik
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Tue Mar 02, 2010 5:50 am | |
| - grujo ::
- Prvi dan nakon izleganja mladih zenka bi trebalo da ih hrani samo semenom,a zatim nastupa jajcana hrana.Ona se obicno pravi od tvrdo kuvanog jajeta,plazma keksa,sangarepe i to je ono osnovno.A moze se dodati i griz,susam itd.Sve se to izrenda i izmesa i ta smesa im se daje sve dok se ne osamostale tj pocnu hraniti semenom.Kada su vec presli na semensku hranu,poceli jesti sami, onda se jajcana hrana obicno daje dva puta nedeljno.Ja imam obicaj u jajcanu hranu ponekada staviti i malo maka da nebi zenka i mladi dobili proliv.
Ima da se kupi i gotova smesa u radnjama kao sto su CeDe,Ovomix,Orlux,Pastancino i td. Svaka cast na mladima i samo napred !!! Hvala puno grujo | |
|
| |
Timbrado Moderator
Број порука : 247 Join date : 09.11.2009 Age : 51 Локација : Düsseldorf-Sabac
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Tue Mar 02, 2010 11:37 am | |
| | |
|
| |
Steva Admin
Број порука : 660 Join date : 13.05.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Tue Mar 02, 2010 2:16 pm | |
| | |
|
| |
Siskin Pocetnik
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Wed Mar 03, 2010 6:18 am | |
| Hvala svima još jednom. evo jutros je izašlo i treće - ženka ih hrani jajčanom, tako da do sad nema nikakvih problema. Nadam se da će i do kraja sve biti u najboljem redu. | |
|
| |
БАНЕ Zasluzni clan
Број порука : 200 Join date : 14.10.2009 Age : 44 Локација : Moskva-Loznica
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Thu Mar 11, 2010 8:08 pm | |
| kako mladi siskin? napreduju li? | |
|
| |
Siskin Pocetnik
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Fri Mar 12, 2010 12:44 am | |
| - БАНЕ ::
- kako mladi siskin?
napreduju li? Hvala na pitanju, napreduju pravo, jučer sam malo slikao jer sam im sjedalicu mijenjao pa ću postaviti kasnije slike... sad za sada je sve OK POzdrav | |
|
| |
Siskin Pocetnik
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Wed Mar 17, 2010 7:04 am | |
| | |
|
| |
Vladan Pocetnik
Број порука : 135 Join date : 12.09.2009 Age : 60 Локација : MILOSEVAC-Srbija
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Thu Mar 18, 2010 2:24 am | |
| Svaka cast Siskin najzad si i ti doziveo i dobio prvo mlado od kanarinaca samo napred bice njih jos | |
|
| |
IGOR 72 Urednik
Број порука : 399 Join date : 07.10.2009 Age : 52 Локација : Skoplje-Makedonija
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Thu Mar 18, 2010 3:27 pm | |
| secam se kad sam prvi put izveo mlade kanarince,velika je to sreca i radost bila,zelim ti puno lepih ptica Siskin. | |
|
| |
Siskin Pocetnik
| |
| |
sale1977v Pocetnik
Број порука : 109 Join date : 24.02.2010 Age : 47 Локација : nis -srbija
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Thu Mar 18, 2010 11:58 pm | |
| u pravu si kolega ja kad sam prvi put izlego guldove i roditelji ih ocuvali seci nije bilo kraja za mene i to te ponese da prosiris jato i onda malo po malo,malo po malo,....... pozdrav i samo guraj. | |
|
| |
Siskin Pocetnik
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! Tue Mar 23, 2010 1:40 pm | |
| Evo da se pohvalim , danas mi je stiglo i prvo jaje od druge ture... Jedino mi mali problem predstavlja što je kafez pun - tu su ''roditelji'' i 2 mlada tako da samo čekam da počnu sami jesti pa da ih odvojim ali to su slatke muke Pozdrav | |
|
| |
Sponsored content
| Наслов: Re: MOJI PRVI MLADI!!! | |
| |
|
| |
| MOJI PRVI MLADI!!! | |
|