Ptice fauna Europe

Ptice Fauna Europe
 
HomeFAQ/УпутствоТражиРегиструј сеПриступи

Share | 
 

 PRAVILA FORUMA

Go down 
АуторПорука
Drle
Admin
Admin
avatar

Број порука : 2087
Join date : 13.05.2009
Age : 65
Локација : HAMBURG-SMEDEREVO

ПорукаНаслов: PRAVILA FORUMA   Wed May 13, 2009 2:11 pm

Ovaj sajt je sajt u privatnom vlasništvu i pristup sajtu je slobodan uz obaveznu registraciju radi pisanja poruka, osim ako nije drugacije naznaceno. Korišcenje naših servisa je PRIVILEGIJA, a ne PRAVO i može bilo kome biti uskraceno u svakom trenutku ukoliko tim moderatora, administratora i vlasnika (u daljem tekstu Osoblje Sajta) proceni da je integritet sajta ugrožen ponašanjem korisnika.

---

Registracijom na sajtu prihvatate sledeca pravila ponašanja:

1) Pregled i citanje foruma je dozvoljeno svima. Da bi ste slali poruke i komentare potrebno je da se registrujete.

2) Zabranjeno je pisati poruke, komentare i sadržaj koji:
- sadrži vulgarane reci, psovke i kletve
- sadrži uvredljiv sadržaj ili bilo koga vredaju
- potice na agresiju ili mržnju
- iznosi lažne cinjenice
- ima zle namere ili nekoga ocrnjuje
- je verskog, politickog ili nacionalistickog karaktera
- vreda ili omaložava tude ljubimce
- provocira korisnike ili Osoblje Sajta
- je besmislen ili nerazumljiv
- se ponavlja više puta bez razloga
- podstrekuje svade i mržnju
- sadrži pornografski sadržaj
- ugrožava neciju privatnost
- krši internacionalne zakone, zakone Srbije i Crne Gore i zakone Sjedinjenih Americkih Država
- je moralno nedolican i neprihvatljiv
- sadrži materijal za koji nemate dozvolu objavljivanja (copyright)
- je lancano pismo (chain letters) ili piramidlana šema

3) Svako ima pravo na svoje mišljenje i stav. Razlike u mišljenju, ispravke netacnih citata smeju se iznositi samo na pristojan i kulturan nacin i ne smatraju se uvredom ako su iznešene na takav nacin.

4) Zabranjena je svaka diskriminacija korisnika po bilo kom osnovu, verskom, politickom, nacionalnom, rasnom kao i rasprave na tu temu ili sa takvom sadržinom.

5) Zabranjene su sledece vrste reklamiranja na sajtu:
- Slanje sadržaja, postavljanje potpisa ili avatara koje imaju za cilj prodaju, kupovinu, razmenu ptica, opreme i bilo kojih dobara i usluga.
- Slanje adresa, linkova, telefona, kontakata koji se bave bilo kakvom trgovinom ili pružanjem usluga
- Slanje fotografija koje sadrže vidne natpise adresa, logotipa, kontakata i telefona u svrsi reklamiranja

---

Registracijom prihvatate sledece uslove:

1) Nemoguce je da Osoblje Sajta potvrdi validnost, istinitost i autenticnost poruka i informacija. Imajte na umu da mi aktivno ne pratimo sve poruke i sav sadržaj pa time ne prihvatamo odgovornost za njihov sadržaj. Ne garantujemo za tacnost, kompletnost, korisnost bilo koje informacije koja je prezentovana. Ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu ili nadoknadu štete prozurokovanu tumacenjem informacija sa ovog sajta.

2) Poslate slike i poruke izražavaju mišljenja i stavove autora i nisu zvanicna i oficijalna mišljenja i stavovi Osoblja Sajta.

3) Postavljanjem vaših poruka i slika ovdje na sajtu pristajete da se one mogu koristiti u sklopu sajta uz navodenje autora. Poruke i slike koje ste postavili ostaju na sajtu i u slucaju brisanja/ukidanja vašeg korisnickog naloga.

4) Osoblje Sajta zadržava pravo menjanja, brisanja, premeštanja, sortiranja poruka kao i razdvajanja i spajanja tema po potrebi i slobodnoj proceni.

5) Svako ko smatra da je sadržaj na sajtu neprimeran može poslati primedbu Osoblju Sajta istog trenutka. Osoblje Sajta zadržava pravo da ukloni kompletan sadržaj ili deo sadržaja ukoliko primedbu prihvate kao osnovanu, u razumnom vremenskom periodu. To nije automatski proces i molimo Vas da shvatite da Osoblje Sajta nije u mogucnosti da istog trenutka reaguje.

6) Vi ste u potpunosti odgovorni za sadržaj koji šaljete. Samo vlasnik sajta ima pravo da otkrije Vaš identitet ili bilo koju relevantnu informaciju o Vama prikupljenu na ovom sajtu, i to samo u slucaju formalne žalbe, zakonske parnice ili zahteva vlasti, a povodom neke situacije koja je prouzrokovana Vašom aktivnošcu.

7) Zabranjeno je koristiti tude slike bez odobrenja vlasnika slike ili vlasnika autorskog prava za tu sliku. Ako primetite svoje slike koje su bez dopuštenja korišcene, molimo Vas da o tome obavestite Osoblje Sajta, koji ce slike skloniti u najkracem mogucem roku. Ako su slike s nekog web sajta gdje je trenutno nemoguce utvrditi autora možete staviti slike uz obavezno navodenje izvora odakle ste je uzeli. Izvor treba navesti direktno ispod slike ili u poljima namenjenim za to.

Imate mogucnost da prilikom registracije izaberete username. Savetujemo Vas da izaberete pristojan i prigodan username. Sa ovim usernameom nakon registracije Vi se obavezujete da nikada necete dati nikome Vašu šifru, cak ni Osoblju Sajta, radi Vaše zaštite i sigurnosti. Isto tako se slažete da necete koristiti username od druge osobe, niti otvarati više od jednog usernamea. Savetujemo vam da koristite kompleksne i komplikovane passworde koji se nemogu lako asocirati i povezati sa Vama radi sprecavanja krade naloga.

9) Nakon registracije i ulaska na sajt, bicete u mogucnosti da pupunite svoj detaljni profil. Vaša je odgovornost da prezentujete istinite i tacne informacije. Sve informacije u Vašem profilu koje Osoblje Sajta smatra netacnim, vulgarnim ili vredajuce sadržine bice obrisane bez opomene ili ce kompletan username biti obirsan i bice Vam zabranjen pristup.

10) Sa svakom posetom, poslatom ili pregledanom porukom, slikom ili pristupom bilo kom sadržaju Vaša IP adresa je zabeležena. U slucaju da Vam je zabranjen pristup sajtu bice kontaktiran Vaš internet provajder i nadležne vlasti u slucaju da želite i pored zabrane na bilo koji nacin ometati rad sajta.

11) Dolaskom na naš sajt, naš software ostavlja "Cookie", tekstualni fajl koji sadrži informacije poput Vašeg usernamea ili šifre, koje se nalaze u cache folderu Vašeg browsera. Ovo se koristi SAMO za održavanje Vašeg statusa kao ulogovanog, i to samo ukoliko Vi ostavite opciju da budete uvek ulogovani. Ne prikupljamo, niti šaljemo nikome bilo kakve druge informacije na Vaš kompjuter.

12) Podatke koje ostavljate prilikom registracije nece biti prosledeni trecim licima i koriste se iskljucivo za potrebe sajta. Osoblje Sajta ne odgovara za eventualno prosledivanje podataka nastalog hakerskim napadom. Vaše podatke nemojte ostavljati na javno dostupnim mestima, sakrijte Vašu mail adresu, brojeve telefona i adrese, i bilo koje privatne podatke. Isto važi za informacije o trecim licima cak i ako imate njihovo odobrenje.

13) Osoblje Sajta zadržava pravo da svakoga ko prekrši ova pravila i ne složi se sa ovim uslovima, privremeno ili stalno ukloni iz baze podataka i nije dužano ostaviti opomenu i obrazlagati razloge svake odluke. Svakako da cemo uvek takve akcije potruditi objasniti ali to shvatite kao gest dobre volje a ne kao pravilo.

14) Jedino Osoblje Sajta može javno i privatno upozoravati i opominjati korisnike koji krše pravila navedena u ovom dokumentu. Svaka kritika, opomena ili savet koji ne potice od Osoblja Sajta a odnosi se na pravila ovog dokumenta niste dužni poštovati. Svake zlonamerne opomene i kritike korisnika koje se odnosi na pravila ovog dokumenta smatrace se grubim prekršajem stava 2. pravila ponašanja.

14) Osoblje Sajta zadržava pravo bristati ili arhivirati poruke, slike i sadržaj stariji od 90 dana, koji po slobodnoj proceni kao neaktuelan i zastareo.

15) Svaki sadržaj koje Osoblje Sajta shvati kao reklamu koja ima za cilj dobijanje i sticanje licne dobiti ili dobiti trecih lica, može biti obrisan ili izmenjen radi prikrivanja reklama.

---

Važne napomene:

Ovaj sajt ima za osnovnu namenu okupljanje ljubitelja papagaja radi razmene iskustava, saveta kao i druženja i boljeg upoznavanja. U sajt je uloženo puno truda i dosta materijalnih sredstava. Sajt nema komercijalnu namenu niti kao svrhu ima generisanje profita ili dobiti. Ne želimo da naš trud i rad iskorišcavaju drugi zarad sticanja materijalne ili neke druge dobiti. Zato ovde ne dozvoljavamo samoinicijativnu razmenu komercijalnih informacija. Ovo nije mesto gde cete slobodno trgovati, prodavati i kupovati.

Sve relevantne komercijalne informacije o sajtovima, trgovinama, odgajivacnicama koje služe svrsi kupovine, prodaje ili razmene ptica, opreme, materijalnih dobara i usluga bice objavljene na delu sajta namenjenom za to po principu reciprociteta. Necemo objavljivati informacije o drugim firmama, licima i organizacijama ukoliko one nisu spremne na isti nacin uzvratiti uslugu.

Ukoliko želite da se reklamirate na sajtu i time podržite i pomognete sajt možete kotanktirati vlasnika sajta radi dogovora. Vaša reklama ce biti istaknuta na mestu namenjenom za to. Prihodi od reklama ce biti iskorišceni iskljucivo za pokrivanje troškova održavanja i unapredenje i proširenje postojecih sadržaja i servisa.

Nikada necemo podržavati indirektno, pasivno ili skriveno reklamiranje kroz sadržaje objavljene od strane Osoblja Sajta. Svaka reklama ima svoje mesto i uvek ce biti istaknuta i oznacena kao reklama. Nikada necemo slati i koristiti vaše podatke u reklamne svrhe.

Vlasnik sajta ce, u delu sajta namenjenom za to, opisati i predstaviti sebe, svoje usluge ili proizvode i taj deo sajta shvatite kao reklamu.

Za sve nedoumice i tumacenja ovog dokumenta možete kontaktirati Osoblje Sajta.
Назад на врх Go down
http://pticefaunaeurope.forumsc.net
 
PRAVILA FORUMA
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
Ptice fauna Europe :: Ptice faune Evrope :: PRAVILA FORUMA-
Скочи на: