Ptice fauna Europe

Ptice Fauna Europe
 
HomeFAQ/УпутствоТражиРегиструј сеПриступи

Share | 
 

 ENGLESKI TIPLERI!.....

Go down 
Иди на страну : 1, 2  Next
АуторПорука
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: ENGLESKI TIPLERI!.....   Sat Sep 18, 2010 3:40 am

Zdravo svima


Dali neko zna da kaze o ovoj rasi golubova unapred hvala
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Mon Sep 20, 2010 12:07 pm

Pozdrav svim golubarima


Danas sam od mog prijatelja kupio jedan par linije Lowat tiplere jedan par kaze da strahovito idu u vis i da dugo lete.Inace su kupljeni direkno od Lowata slike cu ubaciti cim ih dobijem.
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Sat Sep 25, 2010 10:02 am


Linija lowwat poreklo dobro 19 sati i 20 sati placeni su pre dve godine 400 evrica a doneseni su direkno iz Engleske.Idu strahovito brzo u zagub i lete visoko.Drug mi ih prodao za 150 evrica.Nije mi u planu da ih provucem kroz moje SVL nego ih imati u cistoj rasi veliki pozdrav za sve golubare i dajte ljudi guknite malko sto cutite?
Назад на врх Go down
Drle
Admin
Admin
Drle

Број порука : 2087
Join date : 13.05.2009
Age : 66
Локација : HAMBURG-SMEDEREVO

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Sat Sep 25, 2010 11:14 am

Tomo lepi par ali i lepe su parice sto si za njih dao.Gledaj sad da u sledecoj sezoni koje mlado da izvuces, pa ces da vidis kiji su kvaliteti tih golubova, pozdrav Drle cheers cheers cheers

Evo jedan video klip sa ovim golubima

Назад на врх Go down
http://pticefaunaeurope.forumsc.net
Drle
Admin
Admin
Drle

Број порука : 2087
Join date : 13.05.2009
Age : 66
Локација : HAMBURG-SMEDEREVO

ПорукаНаслов: ENGLESKI TIPLERI!.......   Sat Sep 25, 2010 12:03 pm

Engleski tipleri, golubovi letači


1. Izgled i osobine
Golub – letač ima tijelo osrednje veličine. Glava mu je prirodno oblikovana /okruglasta/. Kljun je osrednje veličine sa nešto izraženom bradavicom na kljunu. Perje mu se može okarakterizirati kao izvanredno. Boja očiju varira od svijetlo-biseraste do promjenjive crvenkasto-žute, što je obično uvjetovano bojom perja ili građom tijela. Visine je osrednje. Nokti su mu ravni /tabani/. Za ove golubove boja ne igra nikakvu ulogu, jer se javljaju u svim bojama. Ukratko rečeno, golubovi rase Tippler jesu oni golubovi koji posjeduju sve potrebne osobine za izvođenje što dužega leta tj. što veću izdržljivost u dužini trajanja leta. Raznovrsnost porijekla takvih golubova kao rasne vrste ne može biti lako ocjenjena. Za ocjenu je potreban veliki stručnjak.

2. Takmičenje golubova letača
Tipleri lete visoko prije svega lete istrajno. Zato su ljubitelji golubarstva iskoristili te osobine u svrhu takmičenja – izdržljivosti golubova u što dužem trajanju leta. Članovi udruženja tipler-sporta imaju takmičarski pravilnik o načinu i vremenu polijetanja u sezoni letenja /posebno termini za seniore a posebno za juniore/. Obično se pušta od tri do dvadeset golubova u prisustvu komisije – suca iz redova kluba ili/i saveza. Start počinje od mjesta boravka vlasnika tj. iz golubinjaka vlasnika. Određena komisija zasjeda preko cijelog dana i protokolarno upisuje sve pojedinosti i zapažanja u toku leta. Jato puštenih tiplera diže se čas uvis do jedva vidljive visine ili horizonta koje ljudsko oko može pratiti, tako da uvijek postoji mogućnost kontrole leta. Pobjeđuje onaj takmičar čiji golubovi tipleri ispune normative letenja u najdužem trajanju. Zapisnik o dužini leta izdaje sudac ili komisija. Za ovaj vid takmičenja nisu potrebna velika materijalna sredstva s obzirom na to da se može takmičiti i sa tri goluba.

3. Povjest o nastanku tiplera
Golubovi letači uglavnom potječu iz orijentalnih zemalja /azijskih/ ali do sadašnjeg stupnja razvoja, pravi golubarski sport razvio se tek u Engleskoj i tu se usavršio. Za službenu godinu njegovog nastanka uzima se 1840. g., a nastaje ukrštanjem Tümlera ne prevrtača i Almond letača sa crno i crveno tigrastim letačem. Daljnjim radom se poboljšava sa Cumulet visokoletačem. Tako nastaju četri soja; Mančester, Lester, Šefildski i Meklsfildski soj. Englezi 1891. godine osnivaju prvo udruženje Tiplera i donose (usvajaju) standard izložbenog “Show Tippler”. Golubovi za izložbu javljaju se u bojama maka , boja čokolade ili boje bakra u četiri varijante ( jednobojni, svijetlo-tigrasti, tamno-tigrasti i bradara vrsta ). Godine 1912. Osniva se Nacionalna tiplerska unija (NTU) Engleske, okupivši sve provjerene uzgajivače i natjecatelje te organiziraju čuveno natjecanje u dužini leta koje traje i danas a pod nazivom “Long day” (dugi dan). Poslije toga slijedi razdoblje blistavih rezultata leta u vremenskom trajanju. Nakon mnoštva neslužbenih rezultata u trajanju od 17, 18, i 19 sati leta slijede i službeni verificirani rezultati.


Sada postoji samo jedan tip letećeg tiplera sa nešto različitim karakterom leta (viši i niži let). Tako danas svjetski rekord u dužini leta iznosi 22 sata i 5 minuta kojeg drži Harry Shannon iz Sjeverne Irske.

4. Ponašanje tiplera-letača
Golub leteći-tipler se brzo prilagođava svuda brzo. Pista polijetanja mu nije svako mjesto već izdignuto da dobro vidi i upamti svoj bliži i dalji okoliš u protivnom ga je teško pripitomiti u smislu spuštanja na trijem a da ne sleti na druga krovišta što u treningu može biti dovoljan razlog da se škartira kao neposluh bez obzira na let jer će grešku načiniti na dan takmičenja ako se toleriraju ovakvi postupci. Zato se savjetuje izgradnja trijemova za let maladih a dakako i starih ptica sa visokih dominantnih točaka zgrade ili kuće na kojem je smješten letački trijem a što je u prirodi ovog goluba. Kod tiplera vrijedi pravilo selekcije i pravilnog odabira, dakle samo poslušni tipleri mogu ići u dalju takmičarsku proceduru i treba upamtiti ”Nikad se neće loši ili iskvareni tipleri (popraviti) naučiti od dobrih već obrnuto dobri će se iskvariti uz loše”. Po mogućnosti golubove treba odvajati na grupe mlade u skupni boks a stare u pojedinačne boksove i to sve u odjeljaku za trening koji je spojen na letački trijem. Boksovi moraju biti 35x35x35 cm, uz električno svijetlo zbog noćne ishrane tj. treninga.

5. Uzgoj tiplera
Najbolje je leći četri para dobrih prvoklasnih golubova. Na taj način sigurno se dolazi do dobrog plemena Međutim, nema nikakvog propisa o tome kako se najbolje gaje. Mlade golubove treba trenirati za let i priključivati ih kasnije istrajnijim golubovima.
Mladim golubovima treba dati hranu ujutro da se dobro nahrane i to mješovitu hranu. Uz mlade prilikom ishrane treba staviti uvijek dropera koji će im kasnije služiti kao vodič u letu (bijeli paunaš).
Preko dana treba mlade staviti na otvoreni prostor na trijemu radi privikavanja. Na taj način oni bolje upoznaju okolinu.
Uvečer se svi vraćaju sa golubom predvodnikom – droperom i nahrane se. To traje oko dvije nedjelje. Zatim se prelazi na ishranu sa ječmom.
Kada mladi dostignu starost sedam tjedana treba da smo došli u takav stadij da im možemo davati hranu samo uvečer a pola sata nakon ishrane dati im vodu. Nakon napajanja sud sa vodom skloniti. To ima za cilj da golubovi nauče da će cijeli dan biti bez hrane i vode /do navečer/. Zatim se trebaju naviknuti da uvijek dobivaju hranu kada je na vidiku golub-mamac “droper”. To je jako bitno radi postizanja uspjeha na takmičenju. Zatim jedan dan treba da ostanu golubovi bez hrane.
Potom se počinje sa navikama mladih golubova. Treba ih puštati jednog po jednog iz kaveza, uvijek gladne. Možda im treba baciti malo sitne hrane da potrče. Ako pokuša poletjeti morate izbaciti dropera koji će povratiti poletjelog tiplera na trijem natrag. Tako se postupak ponavlja sa svakim mladim pojedinačno, slijedećeg dana se isto ponavlja. Kada procijenimo da su mladi dobro upoznali okolinu tek ih onda treba pustiti na zajednički let i to po tri tiplera najviše odjedanput. Sve mlade treba staviti u ožičeni kavez, neki puštaju sve mlade tiplere odjedanput podizanjem startnog preklopa za polet. Ipak neki mladi ostaje tu na poklopcu i stoji, čim se malo zamahne maramom oni polete. Tu se pojavljuje gužva; jedni polijeću, drugi slijeću itd.
Deset mladih golubova tada čini deset jata. Dozvoljava im se let od nekoliko minuta oko trijema. Zatim se daje hrana i to uz prisustvo dropera. Čim se oni pojave mladi tipleri slijeću i privikavaju se. Dešava se da neki predvečer i zanoće ukoliko se ne spuste uz osvijetljeni trijem tada smo ga izgubili za dalji trening.
Dalje hraniti golubove jednom dnevno uvečer, pa zatim im dati vodu.

6. Treniranje mladih golubova tiplera
Poslije već spomenutih vježbi mladi se puštaju još jednom dnevno zajedno sa drugim jatom. Poslije tri-četiri zajednička leta oni se već sami naviknu. Na početku let treba trajati oko 15 minuta. Za svaki let treba im dati dropera. Ako se puštaju sami mogu se prebrzo vratiti pa u tom slučaju sa njima se starta i droper. Kad golubovi već lete u jatima to treba obavljati svaki drugi dan, svaki treći ili svaki četvrti zavisi od raspoloživog vremena uzgajivača. Postupno se let povećava na dva sata leta. Mlade treba uvijek puštati predveče na let Pri kasnijim letovima oni to isto trebaju učiniti. Time se uče na orijentaciju prema suncu. Ako let traje tri sata, let treba otpočeti četiri sata prije dolaženja mraka. Na taj način oni imaju jedan sat vremena uvježbavanja sa droperom zato što mladi baš ne reagiraju tako dobro kao stari golubovi.
Hrana se još uvijek daje jednom dnevno-uvečer dobro se nahrane ječmom. U dane treninga treba mlade puštati da lete tri sata gladni, zatim ih zatvoriti u kavez i tu držati još jedan sat. Tek onda se počinje sa ishranom uz dropera. U tim danima treninga uz redovnu porciju ječma daje im se jedna žličica kanarinskog sjemena. Prvo dati kanarinsko sjeme onda ječam (ne skupa). Ovaj trening traje 14 dana. Poslije toga perioda golubovi su stari otprilike 10 tjedana.
Još za vrijeme treninga u letenju, počinje se sa selekcijom golubova .Treba izabrati one mlade koji su se tijekom leta držali u sastavu jata, za svo vrijeme, moraju letjeti u uskoj formaciji, te moraju biti mirni i odmah reagirati na svog vodiča-dropera. Za potrebe takmičenja u letu treba jato reducirati na broj od 3 - 5 golubova. Tri goluba ne čine toliko grešaka kao 10 golubova. Tako odabrane letače možemo staviti u boksove da bismo ih mogli bolje promatrati i hraniti.

7. Priprema za takmičarski let
Kad mladi dostignu starost od 10 nedjelja i kada su besprijekorno izvršili zahtjeve treninga od 14 dana i izdržali dijetu ishrane sa ječmom mogu se planirati za pripremu takmičarskog leta. Specijalna priprema za tu svrhu sastoji se u tome da se počne sa promjenom ishrane tako da se slaba kondicija prouzrokovana davanjem ječma ponovo dovede do najviše točke spremnosti i snage. Da bi se to odrazilo bez posljedica za golubove u hranu se dodaje karlsbaderova sol (gorka sol) . Stavljajući je u vodu ustanovit ćemo da li su se mladi privikli na drugu vrstu hrane. Četiri dana prije takmičenja još se jednom golubovi puštaju da lete oko 7 sati. Često se golubovi prejedu tako da se letom dovedu u dobru formu. To je pogrešan rad. Tipleri dođu u dobru formu već za tri dana . Treba ih redoslijedno hraniti da budu u punoj formi za dan takmičenja. Dešava se da golubovi jedan dan prije takmičenja neće ništa jesti.
U tom slučaju daje im se hrana koju oni podnose Na hrani nesmije ležati uzrok. Na dan takmičenja golubovi se puštaju rano ujutro. U slučaju zore (mraka) treba se potpomoći mahanjem marame da bi poletjeli. Ako u toku leta dođe do nevremena ili grabljivica napadne leteći tim treba odmah izbaciti dropera i prekinuti let. Idealno je kada pred večer pustite dropera i jato prekine let. Čim se primijeti da golubovi žele sletjeti treba im to odmah dozvoliti.

8. Takmičarski let starih tiplera
U osnovi primjene za let starih tiplera ne razlikuje se mnogo od pripreme mladih. Ipak se za let treba pripremiti samo mužjake ili samo ženke. Za stare golubove dovoljna je priprema šest tjedana prije takmičenja. Pošto su stari golubovi iskusni oni će letjeti duže od tri sata sa prehranom od ječma. Oni mogu letjeti dva puta tjedno po 5 sati. U jesen uz jato starih zadržava se par mladih i to najboljih koji su bili pripremljeni za let a ne za uzgoj. Preporuča se držanje starih golubova za takmičenje u posebnim boksovima još od siječnja mjeseca.

9. Plan ishrane za stare i mlade tiplere
Golubovi neka lete dva puta tjedno uz hranjenje ječmom.
Mladi tipleri; let tri sata. Stari tipleri; pet sati. Poslije toga dolazi specijalna ishrana nedjelju dana prije takmičenja, tako sam ja osobno hranio svoje golubove koji su letjeli na takmičenjima.

1. dan: Uveče; dvije žličice ječma, 1 australijskog graška i za pola sata voda.
2. dan: Let-mladi 3 sata, stari 5 sati.
Uveče; dvije žličice ječma i jedana austral. graška poslije voda.
3. dan: Uveče; svakom po jedna žličica pšenice i jedna ausralskog graška
4. dan: Uveče; svakom po jednu žličicu pšenice, 1 bijeli sitni kukuruz, 1
kanarinsko sijeme, voda.
5. dan: Let mladi, pet sati stari sedam sati.
Uveče; dvije žličice australijskog graška, jedna žličica pšenice, voda.
6. dan: Uveče; svakom jedna žličica bijelog kukuruza, 1 australijski grašak,
1 žličica kanarinsko sjeme i voda sa grožđanim šećerom.
7. dan: Uveče; svakom jedna žličica prosa , 1 australski grašak, 1 pšenica
poslije voda sa grožđanim šećerom ili CARMINE.
8…dan: U podne; svakom 6 zrna bijelog kukuruza i australskog graška.
ľ hrane neka bude sitno sjeme /konoplja, proso, kanarinsko sjeme/ i
na kraju voda.
Uveče; ˝ proso, ˝ kanarinčeva, MUM ili CARMINE ili BIO CARNI voda.


Na dan polijetanja, dati vodu sa MUM preparatom i pustiti na let. Prehrana za golubove od 1-8 podrazumijeva se porcija dana za svakog goluba pojedinačno cca 22 grama. Večernja hrana daje se golubovima jednom dnevno oko 22 sata uvečer. Prvog i drugog dana pripreme može se u vodu dodati gorka sol: doziranje 1 žličica na ľ litre vode, mada neki golubari tvrde da je to nepotrebno pa čak i štetno, doziranje grožđanog šećera 2 velike žlice na dvije litre vode.


Tekst preuzet sa interneta
Назад на врх Go down
http://pticefaunaeurope.forumsc.net
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Mon Oct 04, 2010 11:01 am

Ptice od najboljeg Tiplerasa Srbije
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Sat Dec 11, 2010 3:11 am

zenkamuzjakDanas ih doneo inace Hjuz linija kazu dobri letaci .
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Mon Jan 24, 2011 7:46 am

Lowat zenke priplodneLowat muzjaci priplodniDanas sam ih upario a idrugi par bi trebao inace imam tri para ciste Lowate i jedan par Hjuz tiplere.Njih cu imati u cistoj rasi jer kazu da slicno lete kao SVL a bilo bi grehota da moje lepotane unistim sa tiplerima.Bice puno posla ali ne zalim sta cu kad volim moje golubove svi golubari na ovom prdivnom forumu zelim vam puno srece i dobrih letova sa vasim pticama i steta sto se ne druzimo vise a i naravno i da saradjujemo veliki pozdrav za sve ljubitelje ptica od Tome iz CH.

Назад на врх Go down
marconi
Pocetnik
Pocetnik
marconi

Број порука : 105
Join date : 03.05.2010
Age : 44
Локација : Jagodina Srbija

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Wed Jan 26, 2011 1:59 am

Crni Tomo....de ces s tolki golubi bre.... Very Happy Very Happy Very Happy
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Wed Jan 26, 2011 6:16 am

Markoni sto me bre stalno zoves crni Tomo jos mi fali da postanem crnac a ja nebi hteo jer sam Srbin i dok sam zivim bi voleo bi da sam Srbin .Dali nas drugi vole ili ne voli zabole nas ha ha ha.
Назад на врх Go down
marconi
Pocetnik
Pocetnik
marconi

Број порука : 105
Join date : 03.05.2010
Age : 44
Локација : Jagodina Srbija

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Wed Jan 26, 2011 6:50 am

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Ej,pa na avataru ti je crni golub-arap......ha,ha,ha.....
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Wed Jan 26, 2011 7:26 am

Brate ja razumem salu a verovatno i ti jeste da imam puno golubova i ja bi voleo da imam manje ali sta ces takvi su uslovi kobac bije puno puno njih i ne silazi.Mislim da nije moguce da bas sve kobac pobije ali glavu gore dok je zdravlja bice i golubova .Tiplere sam uzeo da probam dali mi odgovaraju ili ce biti promasaj .kako si ti koje planove imas za ove godine za ovu godinu.
Назад на врх Go down
marconi
Pocetnik
Pocetnik
marconi

Број порука : 105
Join date : 03.05.2010
Age : 44
Локација : Jagodina Srbija

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Fri Jan 28, 2011 3:02 am

Nisam lose.....mada mogu da budem i bolje... Very Happy
Moji uveliko nose jaja.Prvu turu podbacio pod pismonose,a evo sneli vec i drugu.Videcemo kakvi ce biti vremenski uslovi.Uspeo sam da sacuvam 8 teraca od 2-4 god. starosti koji su leteli dvocifreno
plus oko 30-ak od ,sada vec prosle godine koje sam zazimeo.
Pitanje je kako ce da se sklope kockice.Vremenski uslovi,moje slobodno vreme,ptice.........FINANSIJE.....
Sta da ti kazem.....Ko prezivi pricace........a izgleda da ce malo biti takvih
pozzzzz.... cheers
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Fri Jan 28, 2011 10:13 pm

Pozdrav prijatelju stvarno te razumem u ovim ludom vremenu neznas dali dase ponasas ludo ili normalno.problemi koliko hoces a lepe i dobre stvari sve manje.Ali valjda ce biti bolje bar se nadamo.Zelim ti sve najbolje sa tvojim pticama ako nas neki ljudi ne razumu one su tu da nas razvesele i da zaboravimo nase muke i probleme ziv bio druze.
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Fri Mar 04, 2011 3:12 am

Moje prvo pile linija Lowat kod drugara njegovi brace i sestre kao juniori su leteli 11 sati a videcemo kako ce ono leteti kod mene?


Prvo pile linija Hjuz inace u krvno srodstvo njegovi roditelji upareni sin na majku inace prvi put parim kako ce se mlado pokazati neznam ali radim valjda ce biti ok
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Tue Mar 15, 2011 12:21 pm


Moji mladi tipleri prvi put napolju ucenje okoline i svog golubarnika.Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Fri Mar 25, 2011 10:32 pm

ja i moja maza he he
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Mon Mar 28, 2011 4:09 am
Pojacanje iz Austrije dobro poreklo
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Fri Apr 22, 2011 9:51 pmMuzjak priplodni

Zenka priplodna
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Sun Aug 07, 2011 11:09 pm

Pozdrav drugari evo nesto od mojih tiplera
Назад на врх Go down
vlada nish
Starosedeoc
Starosedeoc
vlada nish

Број порука : 420
Join date : 07.04.2010
Age : 35
Локација : Niš, Beograd

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Mon Aug 08, 2011 4:17 am

Lepa familijia Tomo, podsecaju me na moje Pakistance.
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Mon Aug 08, 2011 10:00 am

Veliki pozdrav Vlado


Sa ovim pticama cu poceti da uzgajam liniju Lovata vrlo su pametne i mirne ptice a sto najvaznije dobri letaci.Karakteristika ove linije tiplere da lete kruzno i veoma visoko.malo cu imati poteskoca jer su mekse ptice nisu toliko otporne na kisu i lose vreme kao drige linija tiplera.SVL cu i dalje zadrzati nemoze se ziveti bez njih ha ha.
Назад на врх Go down
vlada nish
Starosedeoc
Starosedeoc
vlada nish

Број порука : 420
Join date : 07.04.2010
Age : 35
Локација : Niš, Beograd

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Tue Aug 09, 2011 2:45 am

Čekaj samo malo, jel celokupno tvoje jato je linije Lovat ili samo ovi peckavi koje sam iskomentarisao.
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Tue Aug 09, 2011 10:38 pm

Lovat su samo peckavi a imam jos nekoliko linija moja je zelja da imam ciste izvorne linije .Cisti lovati bi trebalo da izgledaju kao sto su moji.Treba da mi stignu tri zenke od pravog golubara posto samo jedan par imam a ostali su njihovi mladi.Jedan njihov muzjak sin leteo na trenizima preko 13 sati a meni je to dovoljno.
Назад на врх Go down
toma_vranjanac
Pocetnik
Pocetnik
toma_vranjanac

Број порука : 153
Join date : 04.05.2010
Age : 49
Локација : Vranje-Velika Plana-Jagodina-CH

ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   Sat Sep 10, 2011 1:54 pm
U planu za parenje pozdrav svi golubarima
Назад на врх Go down
Sponsored content
ПорукаНаслов: Re: ENGLESKI TIPLERI!.....   

Назад на врх Go down
 
ENGLESKI TIPLERI!.....
Назад на врх 
Страна 1 of 2Иди на страну : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
Ptice fauna Europe :: GOLUBOVI-
Скочи на: